2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Kuřecí stehna na víně s tymiánem a rajčaty

Název Množství a jednotka
kuřecí stehna 4 ks
rajčata 2 ks
hříbky hrst
červené víno 100 ml
rajčatový protlak bez konzervantů 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup

Kuřecí stehna omyjeme, osolíme a jemně okořeníme tymiánem. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky (nebo tam hodíme loupané konzervované). Sušené hříbky na chvíli namočíme do trošky vody. Stehna dáme do pekáčku, přidáme rajčata a namočené hříbky a zalijeme rajčatovým protlakem rozmíchaným ve 150ml studené vody. Podlijeme červeným vínem a pečeme asi hodinu. Během pečení občas přelijeme šťávou.

Tip:

Místo sušených hříbků můžeme nakrájet oloupané žampióny.


Další fotografie
 


RECEPTY

Brokolice zapečená se sýrem

Postup: Brambory oškrábeme a v celku dáme vařit. Osolíme, okmínujeme. Vaříme asi 10... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře v soli

Postup: Kuře opláchneme, osolíme ze všech stran i zevnitř. Do pekáčku nasypeme 1,5 kg... zobrazit recept

RECEPTY

Staročeská husa

Postup: Husu omyjeme, osušíme, pokud má husa drůbky, odstraníme je. Odřízneme křídla a... zobrazit recept

RECEPTY

Maďarské kuře

Postup: Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Osolíme a necháme odležet. Mezi tím si nakrájíme... zobrazit recept

RECEPTY

Mrkvová polévka s kokosovým mlékem a zázvorem

Postup: Všechnu mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. V hrnci rozehřejeme olivový olej... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...