2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Kuřecí stehna na víně s tymiánem a rajčaty

Název Množství a jednotka
kuřecí stehna 4 ks
rajčata 2 ks
hříbky hrst
červené víno 100 ml
rajčatový protlak bez konzervantů 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup

Kuřecí stehna omyjeme, osolíme a jemně okořeníme tymiánem. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky (nebo tam hodíme loupané konzervované). Sušené hříbky na chvíli namočíme do trošky vody. Stehna dáme do pekáčku, přidáme rajčata a namočené hříbky a zalijeme rajčatovým protlakem rozmíchaným ve 150ml studené vody. Podlijeme červeným vínem a pečeme asi hodinu. Během pečení občas přelijeme šťávou.

Tip:

Místo sušených hříbků můžeme nakrájet oloupané žampióny.


Další fotografie
 


RECEPTY

Minipizzy z lilku

Postup: Lilek nakrájíme na centimetrové plátky, posolíme a necháme půl hodiny vypotit.... zobrazit recept

RECEPTY

Banánové chuťovky

Postup: Banán nakrájíme asi na 1 cm kroužky. Rozinky si naložíme do rumu.Banánové... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí salát

Postup: Kyselé rybičky vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do mísy a přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Zapékané kotlety pod grilem

Postup: Kotlety omyjeme a osušíme. Rozklepeme, osolíme a opepříme. Po stranách... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní fazolový krém s chorizem

Postup: Fazole (je jedno, jestli bílé, nebo červené, já jsem použila velké bílé)... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...